Om Madmedomtanke
Hvad siger kunderne
Coloplast
Chr. HANSEN
Rodkjær
Software Innovation
Dansk Metal
Andre
Locations
50 - 100 gæster
100 - 500 gæster
500 - 1.000 gæster
+ 1.000 gæster
menuforslag & Priseksempler
Kontakt

10 gode festråd– trin for trin

Sæt X
Send en mail til gæsterne om at sætte kryds i kalenderen, så snart du har besluttet dig for at holde fest. Den formelle invitation med tid, sted og indhold kan altid komme senere. Det gælder navnlig fester i maj, juni og august – hvor folk ofte er booket godt op.
 
Første skridt
Gør op med dig selv hvilken type fest, du gerne vil give dine gæster. Skal de overraskes, underholdes, aktiveres, så de selv skaber festen eller skal de blot spise, drikke og danse? Beslut hvor mange penge du vil bruge på festen og lav et budget.
 
Hjææælp!
Lad venner og familie hjælpe til med rengøring, borddækning mv. Sørg endelig for at have hjælp til servering/oprydning i køkkenet. Når festen først er i gang er det befriende at kunne slippe tøjlerne og nyde det hele uden at tænke på opvask.
 
Kvali-varer
I et samlet festbudget, er det ikke så meget dyrere at købe ordentlige råvarer – hvad enten du laver maden selv eller bestiller mad udefra. Men der er en verden til forskel i smagsoplevelsen!
 
Pyntesyg?
Ikea og Søsterne Grene er gode steder at finde dekoration, lys, vaser m.m. til meget rimelige penge.
 
Punkt for punkt
Lav en tidsplan over festens afvikling. Dels får man et overblik over indholdet i festen, dels kan man bedre styre ”flowet”, så man ikke sidder for længe over maden, at der bliver tid indslag, til at mingle, danse og drikke cocktails…
 
Stoleleg

Skift pladser undervejs, så gæsterne bliver godt blandet. Fordelen er at man som gæst får talt med mange flere, og hvis man har talt med gæsterne ved bordet, er det også lettere at byde op til dans og dermed kommer der mere gang i dansegulvet.
 
Fætter Krea
Enhver god fest har en kreativ ide og et par overraskelser undervejs. Det kan være alt fra, at gæsterne selv skal lave maden til underholdende indslag af professionel karakter.
 
Dancing Queen
Hyr en dj eller en ”musikansvarlig”. Der er ikke noget mere dræbende for et dansegulv end folk, der skifter cd midt i et nummer.
 
On the rocks…
Skal der være spiritus i baren, er det en god ide at lave drinkskort. Især hvis gæsterne selv skal blande drinks.
 
 
Karens bedste tip:
Et af mine vigtigste festråd gælder bordplanen. Vi kender alle situationen, hvor vi ser ned over gæstelisten og hurtigt udvælger en til to underholdende gæster til hvert bord, ”for så kan de da underholde resten”. Sådan er virkeligheden imidlertid ikke: De sjove skal have nogle at spille op til, så placér sammen med de andre sjove. Så kommer de gæster, der er knapt så højtråbende også lettere til orde og blomstrer op. Faktisk oplever man, at alle gæsterne får talt mere i løbet af middagen – og at snakken går ved alle bordene.